Pågående utställning Kerstin Hörnlund och Gösta Grähs

Keramik som förr fast ändå nytt, det är upplevelsen när man ser Kerstins och Göstas karakteristiska  objekt, vare sig det är tekannor, sandgjutna skålar eller sagoliknande figurer i lera. Konsthantverkare går inte i pension. Det bevisar Gösta Grähs och Kerstin Hörnlund med sin nya utställning hos Konsthantverkarna.

Läs mer Kerstin Hörnlund och Gösta Grähs eller hitta till oss

I vårt galleri visar vi upp såväl medlemmar som inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss för mer information.

Karin Jaxelius

Fönsterutställning

Den 27 jan till 6 feb 2014 visade vi objekt av våra fantastiska nya medlemmar i fönstret: Helena Sandström, Malin Stocke WickströmYoko YamanoMatilda Kästel och Karin Jaxelius (bild).

Aor Sutthiprapha, Weaving Indigo, an installation arranged in Morse Code

Aor Sutthiprapha

Weaving Indigo, An installation arranged in Morse Code. 'Clay and humans are very similar'. Both are ever changing, so uncontrollable and ever requiring constant attention. 

En Unik Vår, Catarina Hällzon

Medlemsutställning

"En unik vår" presenterade 25 medlemmar arbeten i en mängd olika material. Skulpturer i betong och glas, smycken i trä och silver, fat i keramik mm. Allt i endast ett exemplar. Skål av Catarina Hällzon.

Oiva Toikka, Sitruunaspaghetti, 2012

Oiva Toikka

Konsthantverkarna har med start förra året påbörjat en satsning på glas, där vi under några år lägger fokus på det bästa glaset som våra grannländer har att erbjuda. I år har turen kommit till Finland och giganten Oiva Toikka.

Annika Jarring, "Ringarna tygen och skrinen"

Annika Jarring

Arbetet med en liten serie handbyggda keramiska skrin, som tungt vilande gömmer de hemligheter du lägger i deras inre. I det gjutna glaset finns ljuset. Det ofärgade glaset fungerar också som en bild av avstannad, frusen tid. 

"Japanese camouflage"

Ellen Ehk Åkesson

"My Woodland Fantasies". Utställningens titel ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar.

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar