Pågående utställning Åsa Lockner

Vernissage lördag 17 mars kl 12 –16.

Åsa Lockners smycken blir collage i den mening att hon letar sammanhang och låter olika delar mötas i en strävan efter harmoni med innehåll. Det stora dramat ligger sedan i mötet med den individuella kroppen.

Läs mer Åsa Lockner eller hitta till oss

I vårt galleri visar vi upp medlemmar och inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Programmet månar om att visa många materialområden över ett år och att hålla hög nivå avseende konstnärligt innehåll och precision i utförandet.

Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss på info@konsthantverkarna.se eller 08-611 03 70 för mer information.

Vår programverksamhet erhåller verksamhetsbidrag från Kulturrådet.

Restaurant Frantzén

Calle Forsberg

Calle Forsbergs porslin används av restauranger som Frantzén, Lilla Ego, Volt, och av Kockar som Melker Andersson och Danyel Couet för att nämna några. Till hösten 2016 kommer han att presentera nytt porslin och tillbehör till bordet i utställningen ”Finkrog och vardagsbord”.

"Japanese camouflage"

Ellen Ehk Åkesson

"My Woodland Fantasies" 2013. Utställningens titel ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar.

Hanna Järlehed Hyving på Konsthantverkarna 2013

Hanna Järlehed Hyving

Det är flödigt och rinnigt och kräver att arbetet sker plant för att bränningen av verken ska fungera. I sitt arbete med utställningen "moment" på Konsthantverkarna fogar Hanna, med hjälp av glasyren eller på annat sätt, ihop mindre delar till ytor och former. 

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar