I vårt galleri visar vi upp medlemmar och inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Programmet månar om att visa många materialområden över ett år och att hålla hög nivå avseende konstnärligt innehåll och precision i utförandet.

Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss på info@konsthantverkarna.se eller 08-611 03 70 för mer information.

Vår programverksamhet erhåller verksamhetsbidrag från Kulturrådet.

Hedvig Westermark

Nästa utställare

Den 31 januari välkomnar vi Hedvig Westermark med sin utställning Samlat och sorterat! En serie broscher får representera hennes behov av att ordna tillvaron men hur sorterar man ett liv?

Runeberg back

Nya medlemmar!

14 mars-8 april intar våra nya medlemmar sedan årsskiftet galleriet. Då får ni en möjlighet att lära känna namn som Anders Ljungberg, Märta Mattsson och Cecilia Levy, för att nämna några. Se hela lista HÄR

Christoph Finkel

Christoph Finkel

11 till 29 oktober 2014 visade vi den uppskattade utställningen "Shapes of wood". Christoph Finkels objekt utmärker sig genom en enorm skicklighet och ett starkt formspråk som väcker förundran och nyfikenhet.

Observationer

Anna Lerinder 2014

Utställningen "Observationer" visar på tankar och intryck från vardagen och den industrimiljö Anna rör sig i. Hon har arbetat vidare med sina egna klassiska former och tonen är skarp och formsäker som alltid.

Blue moon 2014

Pamela Wilson 2014

Pamela förenar textil och silversmide i ovanliga kombinationer som suddar ut gränserna mellan materialen. Hon använder textila tekniker och olika material som gör att hon kan arbeta spontant i både stora och små former. 

"Japanese camouflage"

Ellen Ehk Åkesson

"My Woodland Fantasies" 2013. Utställningens titel ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar.

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar