Pågående utställning Anna Kåks

Den 21 februari välkomnar vi Anna Kåks med sin utställning A-som i Anna, K-som i Kåks. Anna har tagit sig an språkets grundkomponenter och använt alfabetet som spelplan där varje bokstav fått ge inspiration till nya verk.

Utställningen pågår t.o.m. 11 mars.

Läs mer Anna Kåks eller hitta till oss

I vårt galleri visar vi upp medlemmar och inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Programmet månar om att visa många materialområden över ett år och att hålla hög nivå avseende konstnärligt innehåll och precision i utförandet.

Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss på info@konsthantverkarna.se eller 08-611 03 70 för mer information.

Vår programverksamhet erhåller verksamhetsbidrag från Kulturrådet.

Emma kronvall

Nästa utställning - NEW/

Vi visar upp verk av årets nya medlemmar; Stefan Andersson, Maria Kristofersson, Emma Kronvall, Cecilia Levy, Caroline Lindholm, Anders Ljungberg, Märta Mattsson och Gunnel Sahlin.

"Naturkomponenter"

Hedvig Westermark

Den 31 januari - 18 februari i år visade vi smycken av Hedvig Westermark i utställningen "Samlat och Sorterat". Klicka på länken för att se fler bilder eller maila till info@konsthantverkarna.se för komplett prislista med bilder.

Restaurant Frantzén

Calle Forsberg

Calle Forsbergs porslin används av restauranger som Frantzén, Lilla Ego, Volt, och av Kockar som Melker Andersson och Danyel Couet för att nämna några. Visades i en fönsterutställning  9 - 20 oktober 2014.

Christoph Finkel

Christoph Finkel

11 till 29 oktober 2014 visade vi den uppskattade utställningen "Shapes of wood". Christoph Finkels objekt utmärker sig genom en enorm skicklighet och ett starkt formspråk som väcker förundran och nyfikenhet.

Observationer

Anna Lerinder 2014

Utställningen "Observationer" visar på tankar och intryck från vardagen och den industrimiljö Anna rör sig i. Hon har arbetat vidare med sina egna klassiska former och tonen är skarp och formsäker som alltid.

Blue moon 2014

Pamela Wilson 2014

Pamela förenar textil och silversmide i ovanliga kombinationer som suddar ut gränserna mellan materialen. Hon använder textila tekniker och olika material som gör att hon kan arbeta spontant i både stora och små former. 

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar