Pågående utställning Julskyltning

Årets julskyltning öppnar 28 november. Vi har fyllt på med såväl nyheter som klassiker inom alla våra områden; glas, smycken, keramik, smide, textil m.m. Vi kommer att fortsätta ta emot rykande färska leveranser från våra 92 medlemmar under hela december, så det lönar sig alltid att leta först hos Konsthantverkarna vid Slussen. Som vanligt är alla föremål gjorda i liten upplaga och med ett stort mått av omsorg och omtanke.

Öppettider från 28 november och fram till jul:

mån-fre 11.00-18.00
lör och sön 11.00-16.00
sista dagarna innan jul (21-23 dec) har vi öppet till 19.00

Efter jul har vi öppet helgfria dagar.

Läs mer Julskyltning eller hitta till oss

I vårt galleri visar vi upp medlemmar och inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Programmet månar om att visa många materialområden över ett år och att hålla hög nivå avseende konstnärligt innehåll och precision i utförandet.

Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss på info@konsthantverkarna.se eller 08-611 03 70 för mer information.

Vår programverksamhet erhåller verksamhetsbidrag från Kulturrådet.

"Naturkomponenter"

Hedvig Westermark

Den 31 januari - 18 februari i år visade vi smycken av Hedvig Westermark i utställningen "Samlat och Sorterat". Klicka på länken för att se fler bilder eller maila till info@konsthantverkarna.se för komplett prislista med bilder.

Restaurant Frantzén

Calle Forsberg

Calle Forsbergs porslin används av restauranger som Frantzén, Lilla Ego, Volt, och av Kockar som Melker Andersson och Danyel Couet för att nämna några. Visades i en fönsterutställning  9 - 20 oktober 2014.

Christoph Finkel

Christoph Finkel

11 till 29 oktober 2014 visade vi den uppskattade utställningen "Shapes of wood". Christoph Finkels objekt utmärker sig genom en enorm skicklighet och ett starkt formspråk som väcker förundran och nyfikenhet.

Observationer

Anna Lerinder 2014

Utställningen "Observationer" visar på tankar och intryck från vardagen och den industrimiljö Anna rör sig i. Hon har arbetat vidare med sina egna klassiska former och tonen är skarp och formsäker som alltid.

Blue moon 2014

Pamela Wilson 2014

Pamela förenar textil och silversmide i ovanliga kombinationer som suddar ut gränserna mellan materialen. Hon använder textila tekniker och olika material som gör att hon kan arbeta spontant i både stora och små former. 

Oiva Toikka, Sitruunaspaghetti, 2012

Oiva Toikka

Konsthantverkarna har med start 2012 påbörjat en satsning på glas, där vi under några år lägger fokus på det bästa glaset som våra grannländer har att erbjuda. 2013 hade turen kommit till Finland och giganten Oiva Toikka.

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar