I vårt galleri visar vi upp medlemmar och inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Programmet månar om att visa många materialområden över ett år och att hålla hög nivå avseende konstnärligt innehåll och precision i utförandet.

Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss på info@konsthantverkarna.se eller 08-611 03 70 för mer information.

Vår programverksamhet erhåller verksamhetsbidrag från Kulturrådet.

Anna Berglund, Trattar

Anna Berglund 2016

30 jan–17 feb 2016 tog den rumsliga kompositionen "Liquid" plats i vårt galleri. ”Objekten berättar en historia om volym och rymd både med sina former och sitt färgspel, men behovet av att ytterligare tillföra vätskor uteblir. Det är bilden av ett laboratorium med en ytterst behärskad metod i fokus." Intendent Åsa Lockner om utställningen.

Observationer

Anna Lerinder 2014

Utställningen "Observationer" visar på tankar och intryck från vardagen och den industrimiljö Anna rör sig i. Hon har arbetat vidare med sina egna klassiska former och tonen är skarp och formsäker som alltid. 2016 får Anna ett uppdrag av SL att konstnärligt gestalta en t-banestation.

Jin-Sook So, "Från stålduk till trä och papper"

Jin-Sook So 2013

Det finns en kombination av stillhet och återhållen energi i Jin-Sooks arbeten som det är tydligt att många berörs av. Hon arbetar länge med varje verk, fyller de tunna genomskinliga dukarna av stål med spår; lägger lager på lager, adderar färg, bladguld, bränner, stygnar och formar.

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar