Pågående utställning Pamela Wilson

”Under ett år har jag följt ljusets och formernas förändring på himmelen.” Pamela Wilsons utställning ”Skyscapes” är poesi både till titel och som idé.

Vernissage 1 november kl. 12.00 - 16.00

Läs mer Pamela Wilson eller hitta till oss

I vårt galleri visar vi upp såväl medlemmar som inbjudna utställare från Sverige och utlandet. Här ges utrymme för utforskningar i olika teman och material samt mer redovisande sammanfattningar av projekt. Du som besökare är välkommen såväl som privatperson, representant för en institution eller som del av en grupp. Konstföreningar och konstklubbar erbjuder vi gärna visning av utställningen. Vill ni komma en större grupp har vi kvällsarrangemang där en eller två av våra medlemmar föreläser om sitt arbete. Kontakta oss för mer information.

Joanna Bodzek

Fönsterutställning

Vi visade “Solar Eclipse and the  New Moon in Gemini” av Joanna Bodzek i fönstret 13 - 24 juni 2014. Joanna kombinerar digitaltryck med att måla för hand på sidenorganza och resultatet blir fantastiskt.

Oiva Toikka, Sitruunaspaghetti, 2012

Oiva Toikka

Konsthantverkarna har med start förra året påbörjat en satsning på glas, där vi under några år lägger fokus på det bästa glaset som våra grannländer har att erbjuda. I år har turen kommit till Finland och giganten Oiva Toikka.

"Japanese camouflage"

Ellen Ehk Åkesson

"My Woodland Fantasies". Utställningens titel ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar.

Hanna Järlehed Hyving på Konsthantverkarna 2013

Hanna Järlehed Hyving

Det är flödigt och rinnigt och kräver att arbetet sker plant för att bränningen av verken ska fungera. I sitt arbete med utställningen "moment" på Konsthantverkarna fogar Hanna, med hjälp av glasyren eller på annat sätt, ihop mindre delar till ytor och former. 

Jin-Sook So, "Från stålduk till trä och papper"

Jin-Sook So

Det finns en kombination av stillhet och återhållen energi i Jin-Sooks arbeten som det är tydligt att många berörs av. Hon arbetar länge med varje verk, fyller de tunna genomskinliga dukarna av stål med spår; lägger lager på lager, adderar färg, bladguld, bränner, stygnar och formar.

Tid och otid 3

Kristine Thenman

"Tid och otid" "Ett övergripande tema i mina arbeten är naturen. Naturen sedd ur olika perspektiv. Allt från kroppens inre system till vardagsrummets dekorativa avbildningar av natur och landskap.”

Kommande utställningar

Tidigare utställningar

Ännu tidigare utställningar