Avslutad utställning Carina Marklund och Maria Skärlund

Som ljudet av att hugga ved

4 feb till 22 feb 2012

Titeln till utställningen kom till genom ett samtal mellan Maria Skärlund och hennes dotter runt ett av hennes objekt. Det ser ut som ljudet av att hugga ved, kommenterade dottern.

Maria Skärlunds ingång i utställningen är just ljud. I sina keramiska skulpturer har hon tidigare utgått från den mänskliga kroppen på olika sätt. Denna gång har örat varit utgångspunkten och i utställningen väcker hon frågan om ljud kan ha olika form. Hon har illustrerat formen av ett samtal, ljudet av en folkmassa och även formen av allt det som vi inte säger högt. ”I mitt skapande börjar jag oftast med den skulpturala formen för att sedan göra ett bruksföremål med samma formspråk”, säger Maria. Resultatet presenteras i utställningen i form av burkar.

Carina Marklund arbetar mer och mer runt människans många olika förhållanden till naturen och i förlängningen till dess arter och ekosystem. Människor och djur befolkar hennes arbeten. Genom mixen av material och tekniker skapas ytor och strukturer som tillsammans ger möjlighet till att skapa uttryck på flera plan; taktilt, estetiskt och med ett berättande språk. Som textilkonstnär arbetar Carina både idé- och materialbaserat med bilder, objekt och installation. Teknikmässigt använder hon sig av broderi, applikation och screentryck, ofta i kombination.

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Vernissagekort1
Vernissagekort1
Carina marklund faglarna ser allt 13