Avslutad utställning Kristine Thenman

Tid och otid

12 jan till 30 jan 2013

Kristine arbetar huvudsakligen skulpturalt i lergodslera, ofta i kombination med andra material, teckningar och loppisfynd.

”För mig är det själva formandet och sammankopplandet av former som är intresserant. Jag väljer ofta bort glasyrer och för istället in andra material för att skapa kontrast och spänning. Att utgå från ett redan givet objekt, en readymade, ger mig förutom materialkontrasten också en snabb ingång i arbetet. Jag får direkt något att förhålla mig till, en slags ram, både tekniskt och konceptuellt. 

Ett övergripande tema i mina arbeten är naturen. Naturen sedd ur olika perspektiv. Allt från kroppens inre system till vardagsrummets dekorativa avbildningar av natur och landskap.”

I arbetet "Tid och otid" har de klassiska gökuren, med sina humoristiska och välsmyckade urtavlor, varit inspiration och utgångspunkt. Det är dock inte tiden som har varit det primära utan den lustfyllda leken runtomkring. Grankotten vars fjäll sprider ut sig, växer över och näst intill fyller formerna, eller trälocket som har fastnat och stängt inne både gök och ur. De gröna repen fungerar som grenar, binder samman som ett naturens blodomlopp. Den gröna färgen som ofta får stå som symbol för natur, har i det här arbetet en ilsket gröna nyans som känns konstgjord, onaturlig.

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Kristine thenman
Kristine thenman
Tid och otid 3 Tid och otid 5 Tid och otid8 Tid och otid10 Tid och otid12