Avslutad utställning Jin-Sook So

"Från stålduk till trä och papper"

2 feb till 20 feb 2013

Det finns en kombination av stillhet och återhållen energi i Jin-Sooks arbeten som det är tydligt att många berörs av. Hon arbetar länge med varje verk, fyller de tunna genomskinliga dukarna av stål med spår; lägger lager på lager, adderar färg, bladguld, bränner, stygnar och formar. Resultatet blir skimrande landskapsbilder med referenser till båda hennes hemländer, Korea och Sverige. Inför utställningen på Konsthantverkarna har So även undersökt koreanskt antikt material. 100 år gamla spolar och lika gamla blocktryck på böcker av rispapper har inspirerat till nya konstverk.

Jin-Sook So är en av våra internationellt mest erkända konsthantverkare. Hon syns på utställningar runt om i världen och är representerad på museer så som MAD (Museum of Art and Design) i New York, Nationalmuseum i Stockholm såväl som i Osaka samt Röhsska Museum i Göteborg för att nämna några. Sedan 1978 är Stockholm hennes primära bas men Jin-Sook kommer ursprungligen från Korea. Det är också där hennes senaste arbeten tagit form under ett 2-årigt ”artist-in-residence” på Youngeun Museet utanför Seoul. Det hon visar på Konsthantverkarna i februari är ett urval arbeten från den perioden.

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

View the stor sjon
View the stor sjon
Konstrution2012 5 spools 1 Jin-Sook So, "Från stålduk till trä och papper" Jin-Sook So, "Från stålduk till trä och papper" Jin sook so 2 Jin sook so 3