Avslutad utställning Ellen Ehk Åkesson

My Woodland Fantasies

16 mar till 3 apr 2013

Utställningens titel ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar. Här finns kranen som fryst tiden, eller blocket som lyfts av ett myller av rötter, oförmöget att stå emot naturens kraft.

Ellen Ehk är en frekvent utställare i Sverige och utomlands och finns representerad på bl.a Shanghai Arts and Crafts Museum. Hon rör sig ledigt mellan bruksföremål och skulptur där intresset för materialet och hantverket alltid är tydligt. Utställningen är skapad med stöd av Konstnärsnämden.

Som en av våra många duktiga keramiker sticker Ellen Ehk Åkesson ut i sin målmedvetenhet. Hon är produktiv, hon är undersökande och hon har en tydlig bild av var hon står. Det senare gör på intet vis att hon står stilla. Tvärtom utforskar Ellen med oförtröttlighet de många möjligheter som materialet erbjuder. För hon är djupt rotad i leran på ett sätt som inte många i hennes generation är. Det gör hennes konstnärliga arbete dubbelt intressant, menar intendent Åsa Lockner.

Medverkande medlemmar

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

"Changing of the seasons"
"Changing of the seasons"
"Underworld" Changing of the seasons detail 2 Changing of the seasons Kingdom 2 The underworld ii The remains "Japanese camouflage" Changing of the seasons autumn "Changing of the seasons spring" Changing of the seasons summer 2 "Exotica" "Light finder" Capsule