Avslutad utställning Annika Jarring

Ringarna tygen och skrinen

6 apr till 24 apr 2013

Ringarna tygen och skrinen

Ett skrin är en plats för hemligheter. Åt ett skrin kan man anförtro sina vackraste eller mörkaste minnen. Runt de grovt byggda arketypiska skrinen vilar något primitivt och uråldrigt, lika gammalt som tygstycket som hänger här, med sina veck.

Det finns en berättelse som väntar att få viskas till dig om du smyger dig riktigt nära. Några kommer att höra andra bara förnimma.

"I mina senaste verk har jag plockat in leran, den tunga svarta som visat sig vara en följsam partner när man vill bygga föremål. Jag har velat göra en serie brukbara objekt och har valt Skrinet som form för mitt sökande. De är uppbyggda för hand med enkla verktyg, som kavel och kniv. Av den processen blir dem till egensinniga personligheter."

I ofärgat glas har Jarring format de tygstycken som hänger i utställningen. Där, i det gjutna glaset finns ljuset. Glaset fungerar också som en bild av avstannad, frusen tid. Tygstyckena hänger, veckas, väntar, vilar. Cirklar, ringar, som förbinder, ringar på vatten, årsringarna på en stubbe. 

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Annika Jarring, textil i glas
Annika Jarring, textil i glas
Annika Jarring, keramisk ask med glasdetaljer Annika Jarring, keramiska askar Annika Jarring, keramisk vas genombruten Annika Jarring, keramisk vas genombruten Annika Jarring, keramiska moment för vägg Annika Jarring, keramiska moment för vägg Annika Jarring, "Ringarna tygen och skrinen" Annika Jarring, "Ringarna tygen och skrinen" Annika Jarring, "Ringarna tygen och skrinen"