Avslutad utställning Hedvig Westermark

SAMLAT OCH SORTERAT

31 jan till 18 feb 2015

Det här är en utställning som inte skulle existera utan tid. Tid att leva, tid att samla på sig, tid att sortera och tid att göra sig av med. Den sommaren satt Hedvig på trappan till sitt sommarhus. Framför sig såg hon ett hav av flyttkartonger som fyllde gräsmattan och när hon kisade så såg hon att det var ett smycke som bredde ut sig på den sluttande gräsplanen. ”Jag kan inte motstå vackra lådor och askar, att sortera och få ordning. Bara jag har ordning på allting så blir det bra. Fast det är ju en falsk känsla förstås”, säger Hedvig.

Nu får vi se hennes tolkning av lådor, kartonger och askar i form av en serie unika broscher, där just samlandet och sorterandet får fylla en plats. Broscherna är små lådor som samlar liv, allt det sparade och viktiga. Föremål, tankar och minnen.

Jag samlar 

på lådor

och sorterar

i lådor

Det viktiga

och helt oviktiga

På små stenar

och användbara ord

På bilder, minnen

och allt det som blev över

Tankar och idéer kan ibland bli över

och sparas till sen

Ett mer passande tillfälle

Ibland består samlingen bara av

en 

eller ett

Alla samlar på något

Jag vände ut och in 

på lådorna och deras

innehåll

Plockade i sär

satte ihop igen

På annat sätt

möts alla delarna

Så uppstår

något nytt

att samla på


Fotograf Hans Bjurling.

Medverkande medlemmar

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

"Boxes-in transition"
"Boxes-in transition"
"Odd Couple" "Mycket Väsen" Ringar 3D print Hedvig Westermark, "Samlat" "Safe Grey" Halsband 3D-print "Good to go" "Naturkomponenter" "Ömsom" och "Lita på mig" "Bill och Kom" "Mina viktiga vita lådor" "What if Pink?" "Boxes-in transition" Blå brosch "Boxes-in transition" Grågrön brosch Pins "Lost and found" Galleri Galleri Galleri