Avslutad utställning Medlemsutställning

DELA

30 apr till 25 maj 2016

DELA

30 april till 25 maj 2016

Årets vårutställning hos Konsthantverkarna går i generositetens tecken. Det handlar om att dela.

Dela med sig, dela upp, dela av; dela-kulturen växer som aldrig förr. Vi delar på sociala medier, vi delar resurser, bostäder, måltider, stunder, åsikter… ja, listan kan göras lång. Hur förhåller sig en konsthantverkare till begreppet? Det får vi 18 svar på som presenteras i vårt galleri under perioden 30 april till 25 maj.

Initiativtagare till årets medlemsutställning är inbjuden curator Katarina Frifarare som också kommer att stå för gestaltningen. Hon har tagit utgångspunkt i ”dela” som ett positivt begrepp. ”Jag tänker på gemensamt ägande, jämlikhet, utbyte av kunskap och erfarenheter. En del är också något som tillhör en helhet – en detalj som gör att helheten ser ut som den gör. Men ordet har även något paradoxalt och tvetydigt över sig då det är synonymt med orden särskilja, indela, tudela, sära och separera. Det är intressant att tänka att motsatserna kan existera i ett och samma ord och att dessa motsatser kanske på något sätt är beroende av varandra.”

Hur ryms konsthantverket i en ny värld där man inte ska äga något utan dela allt med grannarna? Några svar ser vi i denna utställning och vi utlovar en stor spännvidd. Materialmässigt finns här olika slags metall, trä, keramik, glas och textil. Innehållsmässigt blir det skulpturer, bruksföremål och smycken.

Medverkande medlemmar

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Anna Berglund Burk
Anna Berglund Burk
Sven Möller Eva Szentivanyi Anna Berglund, Burkar Lena Olson AnneLouise Messing Ann Karlholm Maria Cotellessa Petra Thorgren "Rand der welt" Marje Taska, "Historier under huden" Matilda Kästel, "Endo" Eva Göransson Anna Fjällbäck Kraftöverföring 2 Karin Jaxelius, Dela Kerstin Boulogner, Dela Titti Bjernér "Street Diamonds" DELA Pamela Wilson "När natten faller på" DELA Ulrika Swärd DELA