Avslutad utställning Pascal Oudet

Trädhistorier

28 maj till 20 jun 2016

Fransmannen Pascal Oudet vill återge träets egenart närmast poetiskt. Han använder bland annat en försiktig sandblästring för att få fram en spetsliknande form där man kan utläsa trädets hela historia.

”För det mesta har jag en klar uppfattning om vad jag vill skapa, och sedan letar jag efter en träbit för att nå dit. Mina föremål föds medan jag arbetar, men det är bara en del av skapelsen. Verktygen har aldrig en gräns, bara fantasin.”

Hur kan det se ut när en elekroingenjör arbetar med trä? Sedan 15 år tillbaka har Pascal utforskat träets möjligheter och resultatet är magnifikt. Med sin bas i Grenoble i Franska Alperna har han mött mycket av sitt favoritmaterial som utsatts för väder och vind. Inspirerad av gammalt trä, har han skapat kollektionen Sand, med tunt genomskuret trä, nästan som spets. Han är tekniskt mycket skicklig; svarven, sandblästern och en rad olika skärverktyg är hans redskap.

Pascal Oudet ställer huvudsakligen ut i Frankrike, Storbritannien och USA. Det här är hans första framträdande i Sverige.

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Pascal Oudet
Pascal Oudet
Pascal Oudet Pacal Oudet 362 Pascal Oudet 409 Pascal Oudet 433 Pascal Oudet 461