Avslutad utställning Calle Forsberg

Finkrog och vardagsbord

27 aug till 14 sep 2016

När Calle Forsberg visar upp sitt nya porslin på Konsthantverkarna är det en efterlängtad utställning som visar på keramikens förmåga att ta en central plats i våra liv. Calle har bruksvaror som sitt område, keramik med syfte att höja måltiden och att jobba i samklang med maten. Eller som han själv presenterar sitt arbete "Jag gillar det enkla och det som känns självklart. Är skålen vacker och funktionell så är den bra."

Sedan många år tillbaka är Calle Forsbergs arbeten ett självklart val för krögare och kockar med ambition att nå stjärnor och utmärkelser. Han har levererat specialtillverkat porslin till ett flertal av Sveriges Michelin-restauranger. För att nämna några har han under flera år samarbetat med Restaurang Frantzén, Volt, Lilla Ego, Pubologi, Restaurant Hytra i Athen samt Sühring Twins i Bangkok.

En tidig passion till leran hittade sin form på 80-talet och sedan dess har Calle drejat och levererat former som många numera tydligt känner igenom som hans. Inte minst på Konsthantverkarna där Calle valdes in som medlem 1996. Vi haft förmånen att följa hans utveckling och kan numera glädjas åt att det nästan är omöjligt att lägga in en beställning på 4 tallrikar då restaurangerna kräver allt mer av hans tid. Desto större anledning att passa på när han nu ställer ut fyra nya serviser.

Medverkande medlemmar

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Calle Forsberg
Calle Forsberg
Calle Forsberg