Avslutad utställning Niklas Ejve och Pernilla Svenre

Geometri i stickat och silver

19 nov till 4 dec 2016

Pernilla Svenre och Niklas Ejve har båda geometrin som grund i sitt skapande. Niklas, som också studerat matematik, använder de geometriska formerna kuber, klot och brutna cirklar som bärande element i sina smycken. Pernilla söker i geometrin mer livsnära aspekter som kommunikationen mellan triangeln och diagonalen, cirklarna som bygger upp körbärsblommans form och ränderna som formar den handfasta, jordnära fyrkanten.

Geometri (grekiska: γεωμετρια geometria, av γεω geo ”jord”, och μετρια metria ”mäta”) är en gren av matematiken där man studerar vilka egenskaper figurer har i ett rum eller, mer generellt, rumsliga samband (wikipedia). Niklas Ejve formar silvret i kuber, klot och brutna cirklar utifrån en matematisk utgångspunkt. Pernilla Svenre söker betydelser och kommunikation mellan triangeln och diagonalen eller i cirklarna som bygger körsbärsblommans form och i ränderna som formar den jordnära fyrkanten.

Pernilla Svenre avslutade sina studier vid Konstfack 1991. Hon verkar i gränslandet mellan konst och slöjd och produktionsmässigt finns hennes verksamhet någonstans mellan konsthantverk och industri.

Niklas Ejve arbetar i silver, ibland med stenar som kontrast. Han bygger sina smycken av geometriskt repetitiva delar. Han spelar oboe och har också ett förflutet som scenograf inom film. Niklas blev silversmed först i mogen ålder efter att ha blivit övermannad av passionen till materialet - formbarheten, möjligheterna och glansen.

Vernissage den 19 november kl 12–16. Utställningen pågår t.o.m den 4 december.

Medverkande medlemmar

Pressmeddelande

Läs pressmeddelandet hos MyNewsdesk

Pernilla Svenre och Niklas Ejve – Geometri. Stickat och silver
Pernilla Svenre och Niklas Ejve – Geometri. Stickat och silver
Pernilla Svenre och Niklas Ejve "Geometri" stickat och silver Niklas Ejve 2016 Pernilla Svenre 2016