Avslutad utställning Maria Kristofersson

Keramik

2 jun till 27 jun

Teckning och måleri ligger som grund i mitt arbete med lera oavsett om det är två- eller tredimensionella verk. Jag har under en längre tid arbetat med Lådan som form, ett föremål som förknippas med funktion men som i mitt arbete helt saknar detta syfte. Det som intresserar mig är snarare dess symboliska funktion såsom att Lådan kan innehålla, utestänga, avgränsa, behålla och bära.. och har utsida och insida.

Återkommande teman i mitt arbete är närhet/distans och det sköra ställt mot det robusta. Materialet jag främst arbetar med är oglaserat lergods och färgskalan olika valörer av vitt. Ytorna i mina verk innehåller trots sin begränsade kulör mycket information och linjen är alltid väsentlig.

Inför min kommande utställning på Konsthantverkarna har jag fokus på det senare och arbetar tvådimensionellt med något utökad färgskala.

Maria Kristofersson är medlem i Konsthantverkarna. Hon har en MFA i keramikkonst från HDK i Göteborg och ställer regelbundet ut i Sverige och utomlands – de senaste åren bl a UK, USA, Japan. Maria är representerad på Röhsska muséet i Göteborg, kommuner, landsting m fl.

Medverkande medlemmar

Maria Kristofersson
Maria Kristofersson
Maria Kristofersson