Medlemsutställning- Ceremonier

14 mars 2012

Medlemsutställning- Ceremonier

Vi möter er hela tiden, ni som letar efter den speciella presenten för det speciella tillfället med den speciella innebörden. Ibland är föremålen laddade med mycket symbolik från början men oftast är det naturligtvis upp till givaren att hitta den eller för tiden att skapa den.

Nu bjuder vi på en utställning där konsthantverkaren bakom föremålet också bidrar med sin historia. Det kan vara ringen med barnets första tappade tand, kakfatet som ska mana till fest under soliga somrar eller en dörrstopp att symboliskt hålla den öppen för spontana besök och mycket socialt umgänge.

Alla Konsthantverkarnas 86 aktiva medlemmar har fått inbjudan att delta i utställningen och så många som dryga 30-talet har hörsammat den. ”Det kommer att bli många smycken! Eftersom vi nyligen blivit ytterligare 4 smyckekonstnärer är det extra roligt, säger intendent Åsa Lockner. ”Smycken är dessutom en gåva som ofta får ett väldigt symboliskt innehåll oavsett vad den som skapat haft för tankar kring detta. Nu får konsthantverkarens intention möta sin publik och i förlängningen även den som ska förvalta tanken. Alternativt skapas ett nytt innehåll. Det är alltid användarens privilegium att föremålen att omtolka”, avslutar Åsa Lockner.