Sofiero

14 mars 2012

Var dags fägring – Konsthantverkarna på Sofiero


17 maj - 26 augusti

Konsthantverkarna startade verksamheten 1951 och har synts i oändligt många sammanhang sedan dess, både i Sverige och utomlands. Sommaren 2012 beger vi oss till Sofiero i Helsingborg. Vackra och spännande föremål i en lika förförisk miljö, en perfekt kombination. Vi har genom åren har gjort oss kända för nyskapande design och form i toppklass. Då liksom nu. I sommar visas 85 samtida konsthantverkare sina arbeten i det flödande ljuset som karakteriserar Sofieros orangeri.

”Vi kommer följa årstiderna och förstärka varje tids färgspel”, säger Åsa Lockner intendent på Konsthantverkarna. Under perioden maj till augusti går de flesta av oss från febril aktivitet och avslut in i vila och rekreation och sedan avslutar vi sommaren med socialt umgänge, fest och återvänder slutligen

till vardagen.

I början av sommaren klär vi rummet i skira färger och mycket smycken. Det blir studentpresenter, champagneglas och trädgårdsförkläden. Sedan kommer utesäsongen med kakfat och kaffekoppar, vaser till midsommarbuketten och en lätt kofta till skymningen. Till sist bjuder vi på de stora faten för de glammiga festerna, vinglasen, dukarna och bordsdekorationerna. En härlig sommar med fokus på nuet och att ta tillvara såväl vardag som helg.

Bruksföremål, exklusiva objekt och konceptuellt konsthantverk presenteras i betong, glas, keramik, metall och textil. Objekten är även till försäljning.