Signerat på Falkenbergs museum

6 april 2012

Signerat på Falkenbergs museum

”SIGNERAT” MED KONSTHANTVERKARNA PÅ FALKENBERGS MUSEUM

I samband med att Konsthantverkarna firade 60 år 2011 visade Arkitekturmuseum i Stockholm och FORM, Design Center i Malmö jubileumsutställningen Signerat. Nu är det dags att packa upp på Falken bergs Museum. 
I utställningen presenterar 85 konsthantverkare var sitt utvalt favoritobjekt som representerar deras konstnärskap. Spännvidden är stor både i material och uttryck, inte minst eftersom föremålen har tillkommit under olika tider. Det har hänt mycket under 60 år: Konsthantverkarna har navigerat genom det pryltokiga 50-talet, det upproriska och lekfulla 60-talet, proggtidens hantverksvåg och 80-talets effektsökerier. Under 2000-talet har gränserna mellan konsthantverk, konst och mode suddats ut. 
2011 kom även boken ”Sex decennier”, boken om Konsthantverkarna som illustrerar hur KONSTHANTVERKARNA överlevt och utvecklats.
Utställningen visas på Falkenbergs museum 21 april – 26 maj 2011.
För övrig information:
Åsa Lockner, Intendent            info@konsthantverkarna.se
KONSTHANTVERKARNA            mobil 070-740 58 38
Södermalmstorg 4, 116 45 Stockholm        T-bana: Slussen
tel 08-611 03 70            www.konsthantverkarna.se

BILDER FINNS ATT REKVIRERA FRÅN KONSTHANTVERKARNA ELLER NEWSDESK