Föredrag med Päivi Ernkvist den 17 oktober

30 september 2012

Föredrag med Päivi Ernkvist den 17 oktober

"FORMHANTVERK I STOR SKALA"

Konsthantverkarna bjuder in Päivi Ernkvist för att dela med sig av sina erfarenheter som beställare av offentlig konst. Den 17 oktober kl 18.15 sätter vi igång och gissningsvis pågår det hela en dryg timme. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor och ta del av Päivis långa erfarenhet på arenan för offentlig konst.

Päivi Ernkvist är keramiker och skribent, född 1946. Hon arbetar fritt med objekt och skulptur i renodlade former och med ett poetiskt bildspråk. Ett exempel bland flera egna offentliga verk är den keramiska gestaltningen på Sätra tunnelbanestation (1993). Hon har många års erfarenhet av arbete med konst i offentlig miljö, bl.a som projektledare vid Statens konstråd under 1990-talet och på Stockholm Konst sedan 2009. Under flera år var hon ledare för Iaspis-projektet Craft in Dialogue för att bygga ett internationellt nätverk för konsthantverk.