Föredrag med Ellen Ehk Åkesson 3 april

12 mars 2013

Föredrag med Ellen Ehk Åkesson 3 april

Den 3 april, sista dagen på utställningen, kommer Ellen Ehk Åkesson till Konsthantverkarna och berättar om sitt arbete och sitt konstnärskap. Utställningens titel "My Woodland Fantasies" ger en ledtråd och en inbjudan att följa med in i ett förunderligt skulpturalt landskap. Tillsammans skapar objekten en berättelse som känns lika märklig som självklar. Här finns kranen som fryst tiden, eller blocket som lyfts av ett myller av rötter, oförmöget att stå emot naturens kraft. Under kvällen får du veta mer om vad som ligger bakom figurerna.

Ellen Ehk är en frekvent utställare i Sverige och utomlands och finns representerad på bl.a Shanghai Arts and Crafts Museum. Hon rör sig ledigt mellan bruksföremål och skulptur där intresset för materialet och hantverket alltid är tydligt.