Seminarium om finskt glas

4 april 2013

Seminarium om finskt glas

Under ett miniseminarium den 6 maj kommer vi belysa vad Toikkas tid på Konstfack haft för betydelse för Sveriges konsthantverksscen genom att Mia E Göransson, en före detta studenter till Toikka och numera själv professor, talar i ämnet. Under kvällen kommer även Kaisa Koivisto, chefsintendent från Finlands glasmuseum tala om finskt glas, då och nu. Slutligen kommer skribent Petter Eklund ge en bredare bild av Toikkas produktion genom att belysa även hans keramiska insatser samt berätta om de ekonomiska villkoren för en man i hans position. Seminariet är kostnadsfritt och anmälan görs till info@konsthantverkarna.se

Konsthantverkarna har med start förra året påbörjat en satsning på glas, där vi under några år lägger fokus på det bästa glaset som våra grannländer har att erbjuda. Vår ambition och satsning är att lyfta fram det nordiska glaset. Förra året visade vi glaskonstnärer från Norge, i år har turen kommit till Finland och nästa år blir det Danmark.

Tack till Estrid Ericsons stiftelse och Kulturfonden för Sverige Finland.