Johanna Törnqvist tävlar

27 juni 2013

Johanna Törnqvist tävlar

Johanna Törnqvists klänning "Precious trash" från utställningen "Unik Vår" har blivit uttagen bland de 6 finalisterna i tävlingen Nordic Art Insight som miljömärkningen Svanen arrangerar, se http://www.artnordic.org/.

From måndag 1/7 kommer allmänheten, via hemsidan, att kunna rösta på vem de tycker ska vinna. Röstningen pågår under juli och augusti. På Konsthantverkarna kommer du att kunna se klänningen hela sommaren. Så här beskriver Johanna själv sitt arbete med att skapa den:

"Jag arbetar med textilt konsthantverk som utgår från återbrukat textilt material och förpackningsmaterial i plast. "Precious trash" utgår från en familjs konsumtion av pasta och kaffe under ca 2 månader. Den som bär den här klänningen kommer glänsa och samtidigt ta ställning kring sin egen och andras konsumtion Det är inte bara guld som glimmar..."

Återvunna material: bl.a. kaffepåsar, pastapåsar, vaxduk, virkade gardiner dukar m.m.