Vi presenterar "Årets favorit"

23 augusti 2013

Vi presenterar


Nu presenterar vi ÅRETS FAVORIT 2013. 12-22 oktober kan våra besökare och förbipasserande ta del av Sandra Zupanics suggestiva världar. Ett helt nytt verk kommer att premiärvisas i samband med öppningen. Se skiss HÄR

Motivering:

ÅRETS FAVORIT 2013

Sandra Zupanic

För alla de tankar hennes examensarbete An Animated GIF in IRL väcker om värdena i och samspelen mellan det digitala och det analoga. Från det blankpolerat, sömlöst perfekta till de handgjutna kugghjulens gnissel, de handträdda glaspärlornas liv. Rörelsens hypnotiska verkan – den suggestivt digitala redovisad i den imperfekt charmigt analoga.

Utmärkelsen går i stafett mellan landets konsthantverkshögskolor och instiftades 2013 med start på Konstfack. Ambitionen är att premiera energigivande konsthantverk och visa favoriten en möjlighet till en hos Konsthantverkarna potentiell hemmavist, scen och försäljningsplats.

Juryn har bestått av Åsa Lockner, intendent och Susanne Helgeson, styrelseordförande.