Ny bok om svensk smyckekonst

29 oktober 2013

Ny bok om svensk smyckekonst

Konsthantverkarnas förra ordförande Inger Wästberg står bakom denna fantastiska översikt av den svenska smyckekonsten av idag. Boken lanserades på bokmässan i Frankfurt för bara någon vecka sedan och redan har den uppmärksammats i flertalet bloggar, på svt och bland smycke intresserade. Vi på Konsthantverkarna representerar flera av smyckekonstnärerna som presenteras i boken och vill givetvis bjuda alla våra kunder på en möjlighet att lyssna på Inger Wästberg när hon presenterar boken, samtidigt som ni får möjligheten att bekanta er närmare med vårt stora utbud av smycken. Kvällen bjuder på lite bubbel, möjligheter att frossa i smycken, att få med sig ett signerat exemplar av boken hem och dessutom 10% rabatt på alla smycken!

BOKA IN 13 NOVEMBER kl 18.00. Välkommen!

Så här löd presentationen av boken på engelska från Arvinius förlag:

CONTEMPORARY SWEDISH ART JEWELLERY

 

Contemporary Swedish art jewellery is a far cry from what is perceived as typically Swedish. Today’s jewellery artists engage with and reflect on problems in society using a material vocabulary that goes far beyond precious metals and gemstones. This book explores how art jewellery has at last taken its rightful place in the world of contemporary art. Jewellery historian Inger Wästberg has produced a volume that serves as a reference source for curators, collectors and other artists. Thirty-one Swedish jewellery artists are represented from the 1990s to today, with an introduction by Inger Wästberg and a foreword by David Revere McFadden, chief curator at the Museum of Arts and Design in New York City.