Föredrag med Jenny Edlund 22 jan

7 januari 2014

Föredrag med Jenny Edlund 22 jan

I samband med utställningen "Venus- Det personliga är politiskt" kommer Jenny Edlund bjuda in till en kväll med föreläsning och diskussion kring hennes arbete och de frågor hon ställer där. Medverkar gör Maja Gunn och Sissela Nordling Blanco:

Maja Gunn är konstnär och modeforskare. Hon doktorerar vid Textilhögskolan i Borås där hon i sin forskning, genom en serie iscensättningar, undersöker kroppsliga erfarenheter av kläder. Hon arbetar med design och kläder ur ett queerfeministiskt perspektiv. På Konsthantverkarna kommer Maja presentera sitt projekt "If you were a girl I would love you even more", som handlar om laborerandet med en mans genusidentitet.

Sissela Nordling Blanco är talesperson för Feministiskt initiativ, hon kommer berätta om Fi:s kulturpolitik och hur Fi använder sig av kultur i valkampanjen.

Anmälan görs till info@konsthantverkarna.se.