YAN FENG ZHANG - Fönsterutställning

26 februari 2014

YAN FENG ZHANG - Fönsterutställning

Just nu visar vi Yan Feng Zhang, en kinesisk keramiker med nio års studier bakom sig, sju år i distriktet Jingdezhen som är känt för sin porslinstillverkning och sedan två år på HDK. Nu har hon flyttat till Stockholm där hon assisterar Mia E Göransson, keramiker och professor på HDK.  Yan Feng Zhang visar objekt som balanserar mellan skulptur och bruksobjekt, där spår från Kinas mattraditioner går att ana.

”Orsaken till att jag valde Sverige är väldigt känslomässig. Sverige är långt hemifrån, vintern är lång och mörk, Sverige har vacker natur, mycket skog och framförallt så är ni långt framme vad gäller design och konsthantverk. Allt detta lockade mig, så jag bestämde mig för att komma till detta tysta land.”