Föreläsning med Agnieszka Knap

8 maj 2014

Föreläsning med Agnieszka Knap

"Vadå smyckekonst? – om materiallekar, kroppen och kontext."


I samband med vår pågående utställning "Smycka Halsen" har vi bjudit in smyckekonstnären Agnieszka Knap att berätta om om smyckekonst i Sverige.

Agnieszka Knap har arbetat som smyckekonstnär sedan sin examen från Konstfack 1999. Hon har ställt ut på ett stort antal museer och gallerier i så väl Sverige som utomlands och är aktuell i utställningen From the Coolest Corner som Röhsska museet visar i sommar.

Som konsthantverkare föreläser hon ofta för konstföreningar och företag om samtida konsthantverk och smyckekonst. Genom åren har hon kurerat olika utställningar samt anlitats som lärare vid flera högskolor i Sverige. Tillsammans med Åsa Lockner och David Taylor ingår hon i konsthantverkskollektivet MADE BY;

Som vanligt är det fri entré men begränsat antal platser. Förfriskningar till självkostadspris.

Anmälan görs till info@konsthantverkarna.se.

Välkommen!