Bokrelease och samtal 4/12

28 november 2014

Bokrelease och samtal 4/12

Malin Gunnarsson har vunnit första priset i Liv i Sveriges manustävling ”Mitt liv, mitt arbete.” I samband med detta så vill vi bjuda in till ett samtal mellan Malin Gunnarsson och hennes förläggare Ingrid Sillén, torsdag den 4 december kl. 18.15.

Anmäl dig till info@konsthantverkarna.se.

Det här är en kväll då vi vill fira Malin Gunnarsson, som varit medlem hos oss i 35 år och som nu gett ut en fantastisk bok om sitt liv och sitt arbete. Under kvällen blir det boksignering, mingel och samtal.  Under kvällen visar vi även en miniutställning med Malin Gunnarssons smycken och objekt.

Migra bokförlag bjuder på förfriskningar.

Utdrag från bokförlagets pressrelease:

Malin Gunnarsson, metallkonstnär, har vunnit första priset i manustävlingen på temat ”Mitt liv, mitt arbete.” Hon får därmed sin bok publicerad och därutöver 30 000 kronor i vinstpengar.

Hennes bok heter Is och eld. Mitt liv som metallkonstnär.

Tävlingen, som lockade drygt fyrtio skribenter att delta, har arrangerats av föreningen Liv i Sverige i samarbete med Arbetets museum och Migra förlag.

Juryns motivering:

Malin Gunnarssons har skrivit en spännande berättelse, där hon knyter ihop sitt yrkesliv med privatlivet till en väl fungerande helhet. Samtidigt ger hon en målande bild av Stockholm från 50-tal till nutid, av arbete i stort och av tidsandan.

Läsaren får insyn i det, för de flesta, ovanliga yrket metallkonstnär och de omöjliga förutsättningar som råder för att kunna utöva det på heltid. Malin Gunnarsson ger läsaren en fördjupad insikt i hur det är att tvingas balansera på marginalen och vilka följder detta får i ett ekonomiskt ojämlikt förhållande.

Boken är skriven med en påtaglig personlig drivkraft.


Välkommen!