Cilla Ramnek dukar upp hos Konsthantverkarna!

18 december 2014

Cilla Ramnek dukar upp hos Konsthantverkarna!

Nu är det jul hos Konsthantverkarna vid Slussen och i år är det en myllrande, rolig, lysande vacker julskyltning. Vi har i år bjudit in Cilla Ramnek som har gjort en okonventionell, rolig och uppfriskande bordsdukning. Kom och titta, den är inte lik något annat julbord med sin otraditionella blandning av högt och lågt. Här samsas unika verk med Konsthantverkarnas strykbräda, julmusten står klar att dricka, Hans Ahnlunds geometriska kroppar täckta av getingpapper samsas med Frank Larsens keramik, Sam Stigssons djur befolkar bord och golv.

Cilla Ramnek ser inga motsättningar mellan design, konsthantverk och konst utan rör sig fritt över hela fältet. Hon är utbildad textilkonstnär och har gjort ett flertal utställningar, egna och andras, förra sommaren så var hon en av tre som curerade ”Home, Sweet Home” på Liljevalchs och hon har dessutom gett ut ett flertal böcker, bl.a. Ett eget rum och Nesting.