Fönsterutställning med Simon Whitfield

5 maj 2015

Fönsterutställning med Simon Whitfield

Fönsterutställning med Simon Whitfield, 8-18 maj 2015

”Vaser i Stengodslera”

 Det är som om det ligger en perfekt form och väntar i varje bit lera som Simon lägger på sin drejskiva. Han arbetar med en ihärdighet och en drivkraft som är få förunnat för att frigöra denna perfektion.

Nu visar Simon Whitfield en serie vaser i stengodslera där själva materialet får ta plats som den självklara huvudkaraktären. Kraftfulla komponenter, en närmast huggen eller tillyxad form som sedan delvis glaserats. Det finns en självklar plats för Simons starka uttryck på Konsthantverkarna och vi ser fram emot att låta denna grupp vaser möta sin publik. Utställningen pågår mellan den 8 och 18 maj, en perfekt period att låta blommor och grönt flytta in i form av grenar och kvistar.

Den drivkraft och det glödande intresse för keramiken är närvarande även i Simons arbete som lärare vid Institutionen för Keramik och Glas på Konstfack och har rönt honom enormt mycket respekt inom keramikvärlden. Whitfield är från England och började sin bana med att studerade ett förberedande år på Cambridge College of Arts and Technology, CCAT. Därefter fortsatte han på West Surrey College of Art and Design där han fick en BA Hons i tredimensionell formgivning i keramik som var hans huvudämne, med grafik som stödämne. Sedan 1993 bor och verkar Simon i Sverige.