Fönsterutställning ”Konstiga Djur” med Stiftelsen Inuti

11 maj 2015

Fönsterutställning ”Konstiga Djur” med Stiftelsen Inuti

"Konstiga djur"

Fönsterutställning ”Konstiga Djur” med Stiftelsen Inuti

"Konstiga djur"

Fönsterutställning ”Konstiga Djur” med Stiftelsen Inuti

Vernissage 28 maj kl. 16.00 - 19.30

Förra året visade vi fönsterutställningen ”Souvenir Slussen” med 15 konstnärer från Stiftelsen Inuti, som blev mycket uppskattad. I år har vi fortsatt samarbetet, nu med temat djur. Både inom konsten och konsthantverket är djur frekvent återkommande och något som väcker känslor hos stora och små. I samband med Maria Cotellessas utställning ”Ett djurs öga”, så ville vi ytterligare lyfta fram djurens plats i konsthantverket och bjöd in Stiftelsen Inuti att ge sin version av djur.

Två av våra medlemmar, Anna Fjällbäck och Anne Carlquist, som själva jobbar fritt och fantasifullt i textil och papper, har hållit en workshop för Inuti med temat konstiga djur. De har arbetat med papiermachéteknik och resultatet från denna workshop visas i vårt fönster.

Boken ”Konstiga Djur” av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore blev en utgångspunkt för deras skapande. Det är en underbar bok för alla åldrar som handlar om hur myrsloken i boken arrangerar en tävling om vilket djur som är konstigast av de alla. Ingen vinnare går att utse, då alla har sina personliga egenheter, alla är konstiga var och en på sitt speciella sätt. För hur väljer man en vinnare när alla deltagare är helkonstiga?

Stiftelsen Inuti driver daglig verksamhet enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, LSS. Vi vänder oss till konstnärligt begåvade personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer inom autismspektrumet. Inuti har tre lokaler, Ateljé Inuti på Lilla Essingen och Ateljé Inuti 2 med en intilliggande projektateljé, PS2 (Projektstudio 2), på Södermalm. Inuti ingår i nationella och internationella nätverk.

Inuti driver en utåtriktad verksamhet med utställningar, projekt och workshops. Vi samarbetar regelbundet med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare, konstinstitutioner och museer. Vi vill interagera i samhälls- och kulturlivet genom konsthändelser i egen och andras regi.

Utställningen pågår t.o.m. 13 juni 2015.