Föreläsning ”Naturens plats i vår kultur” 9/6

11 maj 2015

Föreläsning ”Naturens plats i vår kultur” 9/6

Föreläsning av Pella Thiel:

Naturens plats i vår kultur

Maria Cotellessa avslutar kvällen med att visa sin utställning: ”Ett djurs öga”.

Tisdag  9 juni kl. 18.15

Anmälan görs till info@konsthantverkarna.se

Maria Cotellessas utställning vill väcka tankar och funderingar kring människans samverkan med djur och natur. I samband med detta så har vi bjudit in Pella Thiel för att prata om naturens plats i vår kultur. Hur ser vi på naturen och vad betyder det för hur vi behandlar andra levande varelser? Varför får den inte existera på sina egna villkor? Hur formar konsten vår syn på naturen? Det vi kallar naturresurser utarmas i jakten på ekonomisk vinning, är även vi en del i att detta får och kan fortsätta? Hur skapar vi en mer hälsosam naturrelation?

(Omställningsrörelsens utgångspunkt är att ekonomi, energi och ekologi hör ihop och är tätt sammanflätade – och att det är bråttom att ställa om våra samhällen bort från beroendet av från fossil energi. )

Pella Thiel är ekolog, engagerad i det ekopsykologiska nätverket Lodyn och ordförande för Omställningsnätverket.

Mer om Pella Thiel: http://www.lodyn.se/om-oss

Välkomna!