Stefan Andersson, nya arbeten

6 november 2015

Stefan Andersson, nya arbeten

Med start måndag den 9 november lyfter vi under en vecka fram arbeten av ​Stefan Andersson i vårt fönster. Stefan är en ung, ödmjuk men kaxigt kunnig keramiker som redan väckt uppmärksamhet utomlands. Han kallar sig själv krukmakare, som visar på hans tillhörighet i vardagliga bruksföremål. Han räds inte tekniska utmaningar där klassiska former och japansk influens i formspråket är tydligt.

”Jag strävar inte efter att vara nyskapande, men tror det är omöjligt att inte bidra med nya element, precis som det är omöjligt att göra något helt nytt.” S.A.

För att komma Stefan lite närmare in på livet och för att förstå processen han arbetar med, följ denna LÄNK och se filmen om en bränning i vedeldad ugn.

Stefan Andersson är medlem i Konsthantverkarna sedan januari 2015. Han kombinerar med lätthet intresset för gamla tekniker med moderna metoder för kommunikation och förmedling av sina bilder och upplevelser.