GUNNEL SAHLIN - Trettio år som formgivare, 2 okt - 15 jan Västerbottens museum

10 oktober 2016

GUNNEL SAHLIN - Trettio år som formgivare, 2 okt - 15 jan Västerbottens museum

GUNNEL SAHLIN

TRETTIO ÅR
SOM FORMGIVARE

2 oktober 2016 – 15 januari 2017

Gunnel Sahlin tillhör toppskiktet av formgivare som gjort Sverige känt som ett av världens mest framstående länder vad gäller glas – vare sig vi kallar det konst eller konsthantverk. Utställningen visar delar av hennes omfattande produktion under trettio år, liksom nyblåst glas från 2016. Här ges återblickar på decenniers mode- och formideal, som Gunnel Sahlin i allra högsta grad har varit delaktig i att skapa.

VERNISSAGE

Söndag 2 oktober kl 14

Efter vernissagen visas Britta Nordströms film“Jag skulle vilja vara en pion”. Filmen följer Gunnel Sahlin inför hennes succéartade utställning “Hortus Poetica” på Konsthantverkarna i Stockholm 2015. Gunnel Sahlin, Britta Nordström och Anna Sjöberg från Svensk Form Västerbotten medverkar vid vernissagen.