Kronjuveler och industriromantik

26 mars 2018

Kronjuveler och industriromantik

Välkommen till ett exklusivt AW på Konsthantverkarna!

Onsdagen den 11 april kl 18–20.

I galleriet möts du både av ”kronjuveler och industriromantik” i form av Åsa Lockners fantastiska smycken i utställningen FÖRE/EFTER.

Under  kvällen bjuds det på mingel med konstnären, bubbel och smyckesprovning.

Begränsat antal platser! Anmälan till info@konsthantverkarna.se senast onsdag 4 april.


Åsa Lockner rör sig inom smycken med en tydlig önskan att samspela medmänniskan. Det är ögonblicket där bäraren sträcker på sig och själv känner sig stärkt av mötet som är målet. Men i den här utställningen har hennes utgångspunkt varit en mer personlig. Åsa har tagit avstamp i en omvälvande process av att bryta upp från det invanda Stockholm, där hon tillbringat merparten av sina 44 år, och flytta till lilla Mellösa utanför Flen. Resultatet är en ömsint hantering av det hon redan upplevt i sitt konstnärsskap såväl som en tydlig framåtblick. I det har hon även låtit smyckena lösas upp och ta plats i en annan kontext.