Nyheter av Kerstin Boulogner i fönstret

21 maj 2018

Nyheter av Kerstin Boulogner i fönstret

"I vår har jag tagit fasta på en färg som jag längtat efter sommartid och som jag tycker har fattats länge- Heja Blåvitt! Mörkt marin och vitt utan att bli seglarkäckt, men lite dovt och fräscht i grönskan och solljuset och som ersättare och komplement till allt svart.

Enfärgat marint linne med en kadettrand vävt på beställning i Lithauen och mitt nya mönster Flora som jag låtit trycka i Italien, kan kombineras hur man vill lekfullt och elegant.

Klänningar, en enfärgad vadlång med holkärmsskjorta över, randig eller blommig veckklänning i favoritmodellen, blommig tunika över randiga byxor eller enfärgade dito i storlek större med kadettskjorta . En japanjacka över alltihop. En lite längre kadettklänning med ränder på längs och tvärs och en Floraklänning med halsveck och holkärm som klarar sig på egen hand.

I blåst och regn finns microkapporna i knallblått, klarrött och kolsvart, som även skyddar mot stark sol och värme!

Kroppens proportioner är min utgångspunkt, hantverket är själva konsten. Tygmönstren i egen design och alla mallar för tillskärning i alla storlekar gör jag själv för hand i full skala. Mina kläder skall bara trivsamma och eleganta året om och med en stil och i kvalitéer som varar länge."

Fönsterutställningen pågår 18-27 maj 2018.