Om Konsthantverkarna

I Konsthantverkarnas butik och galleri på Södermalmstorg 4 vid Slussen i Stockholm visas samtida konsthantverk i en unik bredd av material: betong, glas, keramik, metall, textil och trä. Här hittar du vackra bruksföremål, exklusiva objekt och konceptuellt konsthantverk.

Galleriet speglar utvecklingen inom nutida konsthantverk i ett växelspel av utställningar med inbjudna konstnärer och våra egna medlemmar.


60-årsjubileum 2011

Konsthantverkarna startade sin verksamhet 1951 och är därmed en av Sveriges äldsta konsthantverksförening. Med våra 92 medlemmar från hela landet är vi också den största. Här har Sveriges främsta konsthantverkare genom åren visat upp sina arbeten. Och traditionen fortsätter. Här presenteras det allra senaste inom konsthantverket.

Konsthantverkarna är en mötesplats där du genom föredrag och samtal får möta konsthantverket och dess utövare. Vi erbjuder också möjligheten att boka olika specialarrangemang, till exempel en privat visning av aktuell utställning eller ett möte med några av våra konsthantverkare.

Välkommen!