Hösten 2018 visades utställningen ”The story of a paradise of fools”, med den japanske träskulptören Kenji Komatsu. Utställningen var ett led i att Konsthantverkarna under några år har satsat på materialet trä och bjudit in internationella konstnärer.

Kenji Komatsu tillbringade nästan hela sin utställningstid hos oss på Konsthantverkarna, träffade många besökare. En grupp var åk 9 på Sofiaskolan, Södermalm i Stockholm, vilka han berättade om sitt arbete för.

Detta ledde till utställningen ”Our Paradise of Fools – Hommage à Kenji Komatsu” som visas i vårt ena fönster 19 – 26 februari. Det är nu andra gången vi har ett samarbete med just denna grupp, tidigare var i samband med en utställning med Anna Sjons Nilsson.

OUR PARADISE OF FOOLS
– HOMMAGE À KENJI KOMATSU
En utställning av Sofia skolas Nior och Anna Mautner.

KONSTHANTVERKARNA 19 – 26 FEBRUARI 2019

Efter att ha sett Kenji Komatsu ´s utställning ”The story of a paradise of fools” samt hört honom berätta om sitt arbete så har eleverna i Bild och Form under vintern byggt egna hus. Liksom Kenji så har fokus legat på att tänka individ till huset, att utgå från frågan: ”vem bor här?”
Husen är skapade i blandade material och alla är till salu!

Välkommen!