Laddar Evenemang

Dröm utan land

“Genom åren har jag återkommit till temat att tillhöra en plats. Mina arbeten har kretsat kring rotlöshet och frihet, främlingskap, värde och ägande i förhållande till platser.

Jag byggde en plats, en ateljé som var tänkt att vara min fasta punkt för en lång tid framöver. Det var en dröm. En dröm i en idyll med skavanker, men en dröm som blev verklighet. Det var försommar och varmt när den var klar. Jag vattnade och ville låta rötterna växa. Nya ideér om platser och identitet ansamlades och förberedde sig.

Sen hände det mest osannolika.
60 ton långtradare med släp och asfalt somnade, körde av vägen och kraschade in i min dröm. Av min plats fanns bara skärvor och chock.

Den här utställningen handlar om sorg och förlust men också om lusten och drivet att fortsätta. Den handlar om relationen till en plats, om identitet och om det som räddar en.

Eva Szentivanyi är konstnär, formgivare och konsthantverkare med en MA från Konstfack, Keramik och Glas och medlem i Konsthantverkarna sedan 2010. Nyligen har hon arbetat med Frida Hållander inom ramen för hennes avhandling Vems hand är det som gör?, 2019. Bland senare års utställningar kan nämnas Norm Form, ArkDes, Stockholm, Att ta strid, Gustavsbergs konsthall, From Pottery to Politics, Röhsska museet, Göteborg.