14 – 25 september

Alice Noodapera Ramel, utsedd till Årets favorit, visas i Konsthantverkarnas skyltfönster 14 – 25 september. Samtliga föremål som visas är brända i syrefattig atmosfär till ca 1280 grader i elektrisk eller vedeldad ugn.

 

Utmärkelsen ”Årets Favorit” går i stafett mellan landets konsthantverkshögskolor och instiftades 2013 med start på Konstfack. Ambitionen är att premiera energigivande konsthantverk och visa favoriten en möjlighet till en hos Konsthantverkarna potentiell hemmavist, scen och försäljningsplats.
Alice Noodapera Ramel tog sin kandidatexamen på HDK i Göteborg vårterminen 2019.

 

Konsthantverkarnas motivering:

Det är en orolig värld runt om oss och tradition och trygghet brukar spegla sig och få mer utrymme för individen när det stormar omkring oss.

 

För ett arbete som gör tingen med sina små detaljer, synliga. För ett arbete som ger tillbaka om man tar sig tid att vara stilla den tid som det krävs för att se dess yta och form. För ett arbete som får oss att minnas var vi kom ifrån.

Ett genomarbetat arbete som trots sin traditionella stil ligger precis i tiden och i sin enkelhet ter sig som en motvikt till det kaos som finns där ute idag.

 

För examensarbetet ”Rummet på bordet ” vill Konsthantverkarna ge Alice Noodapera Ramel utmärkelsen Årets favorit 2019.