Glas

Vår butik

I vår butik på Södermalmstorg 4 vid Slussen i Stockholm visas samtida konsthantverk i en unik bredd av material: betong, glas, keramik, metall, textil och trä. Här hittar du vackra bruksföremål, exklusiva objekt och konceptuellt konsthantverk.

Behöver du hjälp att hitta fram till den perfekta bröllopspresenten, vill ge din käraste ett unikt smycke eller letar efter ljusstaken som ska förgylla din vardag? Allt det och mycket mer finns hos oss.

Kontakta oss för information om vilka medlemmar som gör utsmyckningsuppdrag och specialbeställningar. 

Hitta till oss

Kina Björklund

Handla på nätet

Missade du att slå till när du var i butiken, har hört talas om något speciellt objekt eller sett en bild på bloggen som du vill veta mer om? Maila gärna till info@konsthantverkarna.se så hjälper vi dig. Vi fraktar över hela världen.

Hans Ahnlund

Presenter till anställda

Minnesgåva till någon som fyller jämt eller jobbat länge inom företaget, jubileumsgåva till anställda eller julgåvor till anställda är alla möjliga att ge bort skattefritt för företag! Gåvor för det speciella tillfället hittar du hos oss. Bilden verk av Hans Ahnlund.

David Taylor, belysning, bostadshus Stockholm

Litet till stort, privat till offentligt

Bredden hos Konsthantverkarnas medlemmar är fantastisk, allt från mindre bruksföremål till stora skulpturala verk eller platsspecifika utsmyckningar för hem och offentlig miljö. Som den här ljusskulpturen av David Taylor i ett bostadshus i Stockholm.

Sommardröm

Textil

Textil i många former finner du på Konsthantverkarna. Det ryms både mattor, kuddar, handdukar och kläder. På bilden ser du schablontryckta kuddar av Ulrika Hedström-Rönn och en liten bit av Tina Olssons handtuftade matta.

Hedvig Westermark

Ett smycke

Ett smycke kan vara så mycket. Som present är det en möjlighet att ge bort något som kommer personen väldigt nära. Eftersom våra smeder ofta bara gör ett eller ett fåtal av varje smycke blir det ännu mer speciellt, som t.ex. ett halsband av Hedvig Westermark.

"Utväxter", höjd 23 och 27cm

Skulptur

Vi representerar alla material och alla inriktningar. Mycket har en bruksfunktion som smycken, skålar, glas och ljusstakar men inte allt. Här ser ni skulpturala objekt signerat Inger Södergren som inte är tänkt att användas till något annat än som lyst för ögat.

Sam Stigsson, wall sculpture in wood "Butterfly 2", 4000 SEK exkl frakt

Fjäril av Sam Stigsson

Väldigt naturtrogna men uppskalade återgivningen av fjärilar i form av väggskulpturer. För en komplett förteckning i bildform över vad som för stunden finns på lager, vänligen kontakta oss. Fjärilarna mäter ca 30 cm mellan vingspetsarna, är huvudsakligen i målat trä och kostar 4000 SEK* *Priset inkluderar 25% skatt.

Vänligen kontakta oss för pris inklusive frakt och taxfree-försäljningar utanför EU. 

Rökbränt fat 50

Fat av Inger Södergren

Rökbrända fat: Diameter  29 cm 1500 SEK *Diameter 34 cm 2100 SEK *Diameter 39 cm 3000 SEK *Diameter 49 cm 4400 SEK *

*Priserna inkluderar 25% skatt.

Vänligen kontakta oss för pris inklusive frakt och taxfree-försäljningar utanför EU. 

Jenny edlund silver ring gold konsthantverkarna stockholm

Ring av Jenny Edlund

Ringar i en serie om endast 6 st. De är i 925 silver med guldströssel insmält i ytan. Storlekar i omkrets och millimeter. 1 st stl 55 och 1 st stl 57 finns kvar. Pris 4700 SEK* *Priset inkluderar 25% skatt.

Vänligen kontakta oss för pris inklusive frakt och taxfree-försäljningar utanför EU. 

Karolina K Eriksson

Bäckenskål av Karolina K Eriksson

Bäckenskål av Karolina K Erikssson. Karolina gjuter sina former i ett textilt skal. En lång process som ger ett tungt föremål med textil känsla. Skålen mäter 27 cm x 27 cm x 21,5 cm, väger ca 3 kilo och kostar 5800 SEK*. Kontakta oss för bilder på aktuella färger och för priser på frakt. *Priset inkluderar 25% skatt.

Vänligen kontakta oss för pris inklusive frakt och taxfree-försäljningar utanför EU.