Tisdag 3 maj kl. 18.30

Som barn växte jag under en period upp med min mormor på landsbygden, i delstaten Veracruz, där det varken fanns elektricitet eller vägar och maten lagades över öppen eld. Jag växte upp med myterna om de varelser som befolkar skogen och med en tro som både blandade schamanism och religion.

I mitt möte med leran inför den här utställningen fick jag näring av dessa minnen. Om någon frågar mig, är dessa varelser från min barndoms skogar här och håller mig sällskap i dag. De kommer från en plats i skuggan där den månlösa himlen är den stjärnklaraste himlen jag någonsin har sett.

Anabelí Brancusi utmanar materialets begränsningar och ser dess möjligheter. Hennes fint utmejslade skulpturer skapar en känsla av både stillsamhet och liv och bakom varje verk finns en tanke och en historia. Referenser och inspiration hämtas ofta från mexikansk eller förhistoriskt keramisk tradition.

Anabelí Brancusi är utbildad i keramikkonst på Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK, i Göteborg och verksam i Kalmar. Hösten 2021 blev hon uppmärksammad i SVT-produktionen ”Dreja, en kärlekshistoria”, där man fick följa hennes arbete med en del av hennes stora lerkvinnor.

 

Begränsat antal platser, anmäl dig i butiken eller till: info@konsthantverkarna.se

Samtalet kommer även att kunna följas live på Instagram.

VARMT VÄLKOMMEN!