Loading Events

Sånt jag tänker på när ingen ser

 

Vernissage lördag den 26 augusti kl. 11–16

 

Det finns dagar då otålmodet galopperar som en brunstig liten häst i bröstet och det finns dagar då det långsamma hantverket breder ut sig som en vilsam vattenspegel och låter dig sjunka in på delfiners vibrationsnivå.

Ju längre jag håller på desto tydligare blir det för mig att kreativiteten är min livboj, mitt viktigaste sätt att förstå och hantera vardagen, verkligheten och livet, och aldrig har det varit så tydligt som de senaste åren. Genom sorg och glädje, framgång och motgång har den funnits där. Det är jag tacksam för. I den här utställningen tänkte jag visa verk som tagit avstamp ur verklighetens stora känslor och små händelser, till exempel en ful matta på vårdcentralen, ett jobbigt samtal, en smutsig strumpa och en enorm saknad.

 

Anna Bauer är född 1976 och verksam i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Hon har en magisterexamen i Textil konst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg (MFA 2005) och har studerat Modedesign på Designskolen i Kolding, Danmark. Hennes praktik rymmer mycket; från stickning och broderi till tryck, kostym, collage, konst-pedagogiska projekt och work shops. De senaste åren har hon även skrivit ett flertal böcker om mönster och stickning, bland annat om Hönsestrik, en teknik som tog sin form i Danmark på 1970-talet som ett slags konsumtionskritiskt ”gerillastickande” i starka färger där mönster blandades med instickande politiska eller personliga budskap och symboler.

Anna Bauers bildvärld innehåller både humor och tragik. Hennes verk rymmer ett mångfacetterat, nästan allegoriskt bildberättande med utrymme för betraktaren att själv tolka budskapen. Ibland är det ren och skär mönsterkärlek med upprepningar och variationer i det oändliga. Hon är en teknisk ekvilibrist och omsorgsfull in i minsta detalj.

Anna Bauer har utfört ett par offentliga utsmyckningsuppdrag och hennes verk finns representerade hos ett flertal kommuner och regioner runt om i landet.