Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Allt hänger ihop

Utställningen är förlängd och pågår t.o.m. 14 april.

”I en fantasivärld där allt kan hända och där bara jag kan styra historien. Historien eller min fabulering tolkas av betraktaren på sitt sätt. Figurer och andra väsen lockar fram skratt och får dig att undra. Jag arbetar med leran som verktyg. Leran är min frihet, min Yoga. Jag ser det som en befriande lustfylld process, en flykt från vardagens ansvar och händelser.”

Christina Roos arbetar i stengodslera och porslin. På sin utställning hos Konsthantverkarna får vi möta en del av hennes figurer, djur och varelser. Hon bygger små världar där hon ger sig friheten att göra som hon vill. Hennes verk är glaserade och dekorerade med underglasyr och porslinsfärg.

Christina Roos har en examen i keramikkonst från Konsthögskolan i Oslo (tidigare SHKS) och har varit verksam som keramiker, barnboksillustratör, arbetat med mönsterdesign och foto sedan slutet av 1980-talet. Hon har erhållit ett flertal arbetsstipendium och finns representerad hos bl.a. Röhsska Muséet, Göteborg, Göteborgs Stad, Nordenfjeldske Kunstindustri Museet, Norge och Västra Götalands Regionen.

Se aktuell prislista med bilder här.

 

Välkomna!