Konsthantverkarna har valt in sju nya medlemmar inför 2020.

De presenteras i en fönsterutställning den 22/2–11/3 i samband med den norsk/sudanesiske konstnären Ahmed Umars utställning i galleriet.

Våra nya medlemmar är:

Annika Wallström

Keramik

Annika Wallström arbetar i huvudsak med svart lergodslera och vit tennglasyr. Inspiration hämtas från naturen och alla fantastiska former och strukturer som hon även väver in i sina alster. Med drejskivan arbetar hon fram grundformen och modellerar sedan vidare för hand.

Joanna Günther

Keramik

Joanna Günther arbetar med enkla, rena former och lerans inneboende texturer. Hennes kollektioner är drejade i strikta och raka linjer, därtill finns lekfulla överdimensionerade detaljer, oputsat skrufs och rinnande glasyrer som utgör dekor.

Karin Torlegård

Silver

Karin Torlegård arbetar med ädla metaller och använder sig av former utan tidsdatering. Inspirationen kommer från arkitektur, konst och mycket annat. Smyckena med de runda silverplattor ihopsatta har sin inspiration från Jackie Kennedy broscher.

Masayoshi Oya

Keramik

Masayoshi Oya född i Japan och verksam i Göteborg. Han skapar både bruksföremål och unika objekt, oftast i porslinslera i enkla former men rikligt dekorerade. Hans formspråk har rötter i såväl japansk som svensk tradition.

Maria Sköldin

Metall

Ett grafiskt uttryck samt ett sammanhållande tema är oftast ett kännetecken för Maria Sköldins smycken. Inspirationen hämtas från det vardagliga livet; saker som omger oss men som inte alltid uppmärksammas.

Per Brandstedt

Trä

Per Brandstedt är en nygammal medlem i Konsthantverkarna. Han arbetar med både trähantverk och möbler samt unika föremål och skulpturala objekt för både privata och offentliga miljöer. Få material är så svåra att motstå som trä. Färg, form, ådring, textur, värme, klang, doft, allt bjuder in till beröring.

Åsa Elmstam

Metall

Åsa Elmstam jobbar ofta tematiskt kring miljö och klimatförändringarna finns ständigt närvarande i hennes tankar. I hennes separatutställningar har frågor som överkonsumtion, klimat och värde ofta legat i fokus.

Välkomna att lära känna våra nya medlemmar!