Anabelì Brancusi – STJÄRN KLART figuriner

Till sin utställning hos Konsthantverkarna kommer Anabelí Brancusi visa ringlade figuriner med inspiration från sitt mexikanska ursprung. Genom att ta sig an dessa former och uttryck, försöker hon förstå vad de betyder och tolka dem utifrån sin egen tillvaro idag. Att vända blicken tillbaka till urgammal keramik är ett sätt för henne att hitta en väg framåt, både i sin praktik men också som människa.

Anabelí Brancusi arbetar ofta stort. Hon utmanar materialets begränsningar och ser dess möjligheter. Hennes fint utmejslade skulpturer skapar en känsla av både stillsamhet och liv och bakom varje verk finns en tanke och en historia. Referenser och inspiration hämtas ofta från mexikansk eller förhistoriskt keramisk tradition.

Anabelí Brancusi är utbildad i keramikkonst på Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK, i Göteborg och verksam i Kalmar. Hon har haft en stor mängd utställningar sedan sin examen 2010, både i Sverige och internationellt. Hon blev uppmärksammad i SVT-produktionen ”Dreja, en kärlekshistoria” hösten 2021, där man fick följa hennes arbete med en del av hennes stora lerkvinnor.

https://www.svtplay.se/video/32811439/dreja-en-karlekshistoria/dreja-en-karlekshistoriaanabel-brancusi-och-kennet-williamsson?id=jkdW93z

Välkomna på vernissage lördag 30 april kl 11–16.

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.