Årets Favorit 2021 – Elin Sundström

Utmärkelsen ”Årets Favorit” går i stafett mellan landets konsthantverkshögskolor och instiftades 2013 med start på Konstfack. Ambitionen är att premiera energigivande konsthantverk och visa favoriten en möjlighet till en potentiell hemmavist, scen och försäljningsplats hos Konsthantverkarna.

Motivering:

Elin Sundströms förmåga att anpassa sina verk till platsen imponerar stort. Med känslighet utgår hon från platsens specifika egenskaper och låter det omkringliggande landskapet speglas i verken. Resultatet utstrålar både enkelhet och komplexitet, omsorg och nyfikenhet.

I sitt examensarbete ”Water Talks” låter hon vattnet ta plats; i fruset eller flytande tillstånd, som en samtalspartner, en fysisk relation eller en ljudkälla. Hennes skapande balanserar fint mellan konst och hantverk och hon behärskar både material och tematik på ett självklart sätt. Som betraktare blir man berörd av poesin som uppstår.

Elin Sundström har en kandidatexamen i keramikkonst från HDK i Göteborg och en masterexamen från Konstfacks program CRAFT med inriktning Keramik och Glas från 2021. En del av Elin Sundströms examensarbete kommer att visas i en fönsterutställning hos Konsthantverkarna den 28 aug. – 15 sep. 2021. Välkomna på vernissage den 28 augusti kl. 11-16.

Se Elin Sundströms CV här.

Jury:

Hedvig Westermark – Guldsmed

Marie-Helene Bornhall – Smyckeskonstnär

Mike Årsjö – Smyckeskonstnär och ordförande i Konsthantverkarna

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.