Untitled

steel mesh works

Jin-Sook So arbetar skulpturalt med textil konst. Hon har ett helt eget uttryck och teknik för att framhäva sina fina, skira verk av tunna stålnät. Den textila känslan framhävs av sömmar, veck och textila tekniker och kompletteras av förgyllda detaljer eller målade applikationer. I hennes både två– och tredimensionella verk finns en lek med förskjutna perspektiv, former och djup, en slags trompe l´oeil. Ofta återkommande är skålformen och lådan men även referenser till traditionell koreansk textil, som lapptäcken och omslagsdukar förekommer. Hon hämtar inspiration från resor och platser i sitt liv. Verken tar avstamp i en känsla, ett minne eller en plats, omarbetas och blir både igenkännbart och nytt på en och samma gång.

Jin-Sook So är ursprungligen utbildad inom textil, men kom i kontakt med andra material och tekniker under ett påbyggnadsår på Konstfacks metallavdelning. Hon började behandla metallnäten som textilier. De vrids, veckas och flätas. Metallen oxideras, poleras med guld, silver eller kopparnitrat, borstas, värms med blåslampa och vaxas.

Jin-Sook So är född 1950 i Jeonju i Korea och sedan över 40 år verksam i Sverige. Hon är utbildad i Seoul i Korea, Kyoto i Japan och på Konstfack i Stockholm. Hon finns representerad på bland annat Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet, Statens konstråd, Museum of Art and Design i New York och Nationalmuseet i Osaka. Hon ställer regelbundet ut i Sverige, Korea och Japan och är sedan länge knuten till galleriet Browngrotta Arts i USA.

Vernissage lördag 2 april kl 11–16.

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.