Malin Pierre – Ytspänning

Glaskonstnären Malin Pierre skapar organiska glasskulpturer inspirerade av haute couture och kontrasten mellan det mjuka och det hårda. Hon attraheras av tanken på hur olika material ser ut och uppträder och är motiverad av materialförskjutningen från det mjuka tyget till det hårda men sköra glaset. Formerna och strukturerna är abstrakta med känslan av mjuk textil. Alla original är sydda i tyg med stoppning för att skapa volym och luftighet. Kärnan i hennes arbete förenar de inneboende motsägelser som finns i ett medium som varken är flytande eller fast. En amorf solid, glas existerar på ett plan någonstans mellan två tillstånd av materia.

I sin utställning hos Konsthantverkarna kommer Malin Pierre att visa glasskulpturer med textil förlaga, både gjutet och blåst, på vägg och lösa skulpturer. Hennes tanke är att jobba kring ett abstrakt undervattenstema. Både ytorna på skulpturerna och temat bottnar i yta och avtryck, därav utställningsnamnet. De blåsta delarna är gjorda i Hot blow mold teknik (glasblåsning i varm gipsform) samt gjutna delar som är vägghängda.

Malin Pierre har en bakgrund som scenograf och har frilansat inom TV, film och reklam i ca. 15 år innan hon bestämde sig för att fokusera heltid på konsten. Hon är utbildad på Konstfack, linjen för keramik och glas samt masterprogrammet Craft (MFA 2023) och har haft en stor mängd både grupp och separatutställningar de senaste åren.

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Fotograf: Kristoffer Marchi

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.