Presentation av Konsthantverkarnas nya medlemmar

 

Konsthantverkarna har valt in fem nya medlemmar 2023. Dessa presenteras i en grupputställning i vårt galleri. Av tjugoåtta sökande valde granskningsrådet in dessa:

Alice Noodapera Ramel

Keramiker

Alice Noodapera Ramel drejar och skulpterar i stengods och porslin. Hon arbetar ofta med

de asiatiska glasyrerna celadon, chün och tenmoku. Inspiration finner hon i naturen såväl

som i klassiska traditioner inom keramik. Alice Noodapera Ramel är utbildad på HDK – Högskolan för Konsthantverk och Design i Göteborg och har en kandidatexamen i keramikkonst.

Frida Mälarborn Hoshino

Keramiker

Frida Mälarborn Hoshino är utbildad på HDK (MFA 2006) och Konsthögskolan i Bergen. Hon är verksam i Göteborg och hennes keramik präglas ofta det strama asiatiska uttrycken. Hon arbetar både med bruksgods och mer skulpturala verk och använder sig ofta den japanska tekniken Nerikomi, där leran färgas in i olika skikt och mönster byggs upp.

Cecilia Kraitz

Keramiker

Cecilia Kraitz är verksam som keramiker i Båstad. Hon arbetar med unika föremål i raku i vedeldad ugn och större objekt i stengods. Vaser, teskålar, askar och väggbilder men även större krukor är en del av hennes produktion. Arbetet med glasyrer är ofta måleriskt och abstrakt och mönster och färger utgår från varje föremåls form.

Åsa Jacobson

Keramiker

Åsa Jacobson är utbildad på Konstfacks linje för keramik och glas och är verksam i Västerljung i Sörmland. Åsa Jacobson arbetar med lergods och gör både bruksgods, framför allt stora fat med olika motiv och mönster, men även med skulpturala unika objekt med inspiration från naturen. Hon använder olika sorters lera som uppgrävd naturlera och tegellera och gör armeringar av bl. a. kaveldun.

Åsa Pärson

Handvävare

Åsa Pärson är handvävare och har en MFA i textilkonst från Konstfack. Hon är verksam i Stockholm och har tidigare varit medlem i Konsthantverkarna. Hon arbetar med handvävda textilier och gärna med brukstextil som mattan, filten, sjalen och handduken. Hon har producerat för både inredning, industri och småskalig produktion.

Välkomna på vernissage den 14 januari kl. 11-16

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Alice Noodapera Ramel

Klicka på bilden för högupplöst version.

Frida Mälarborn Hoshino

Klicka för att se bilden.

Cecilia Kraitz

Klicka för att se bilden.

Åsa Jacobson

Klicka för att se bilden.

Åsa Pärson

Klicka för att se bilden.