Renata FrancesconNärvaro

 

 

8.5 – 26.5 2021

Keramikern Renata Francescons utställning är ett undersökande kring samspelet mellan keramiska verk och fotografi. Det är en del av ett projekt som kretsat kring att arbeta i rumsliga gestaltningar med förhållanden mellan verk i tredimensionell form och fotografisk reproduktion och representation. Hon kommer att visa delar av detta projekt hos Konsthantverkarna, både i form stora cylindrar i porslin och stengods och bilder.

Den fotografiska reproduktionen och representationen av ett verk är inte enbart en möjlighet till ett otaligt multiplicerande av något redan existerande, utan det intressanta är att jag i det fotografiska ser möjligheten till en annan perception av det avbildade. Den auktoritet som den fotografiska bilden har idag kommer från de särdrag som är specifika för just fotot, eller som Susan Sontag ser det; att fotografiet inte bara är en tolkning av det verkliga som andra bilder kan vara, utan att det är som ett direkt avtryck av verkligheten genom ljusvågor, ett materiellt spår, som ingen annan bildåtergivning kan efterlikna. Det är detta område som jag velat undersöka och som jag här presenterar en liten del av.

Renata Francescon är utbildad på Capellagården och HDK, Högskolan för Konsthantverk och Design i Göteborg och har varit verksam som keramiker sedan sin examen 1999. Hon har haft ett flertal separatutställningar både i Sverige och utomlands och finns representerad hos Nationalmuseum.

Välkomna på vernissage lördag den 8 maj kl. 11-16

För visning, mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.

Klicka på bilden för högupplöst version.