STOCKHOLM CRAFT WEEK  – 30.9–3/10 2021

Konsthantverkarna är medarrangör till Stockholm Craft Week tillsammans med Konsthantverkscentrum och Svensk Form. Under Sthlm Craft Week 2021 kommer vi ha en pågående utställning med keramikern Sven Möller i galleriet, en fönsterutställning och ett konstnärssamtal med konstnären Maria Johansson samt ett konstnärssamtal med keramikern Annika Svensson. Se vårt program nedan. Några programpunkter kräver föranmälan p.g.a. av begränsat antal platser.

Fredag 1 okt. kl. 18.30

Konstnärssamtal med Maria Johansson

About — Objects, about

Konstnären Maria Johansson och redaktören Sujy Lee berättar tillsammans med inbjudna skribenter om arbetet med ”Objects, about.”, en nyutgiven bok sprungen ur ett deltagandeprojekt som tolkar ”Samlingen av de perfekta Föremålen”.

Maria Johansson är en materialbaserad konstnär, verksam i Stockholm, med en MFA från Konstfack 2009. Under 15 år har Maria byggt ”Samlingen av de perfekta Föremålen”. Då de inte fanns att finna gjorde hon dem själv… Samarbetet med curatorn Sujy Lee inleddes 2018 på Iaspis. Likt arkivarier arbetar de med att undersöka och dokumentera samlingen, som för närvarande består av 185 Föremål.

Osa senast 30 sep.: info@konsthantverkarna.se

Lördag 2 okt. kl. 12-16

Möt konstnären bakom verken

Keramikern Sven Möller visar och berättar om sin utställning

svenpåutställning

Keramiska godingar från djupet av min källare, fyllda av kärlek till leran och glasyren, med spår av mina händer och slump./Sven Möller

Sven Möller har varit verksam som keramiker i över 20 år. Hans uttryck präglas av ett ständigt prövande av materialets begräsningar och möjligheter. Sven Möller är utbildad på Konstfacks linje för Keramik och glas. Han är verksam i Hedemora och finns representerad på Röhsska Museet i Göteborg.

Lördag 2 okt. kl 17.00

Konstnärssamtal med keramikern Annika Svensson

Samtal kring kakelugnsbygge och offentlig konst

Konstnärssamtal med keramikern Annika Svensson berättar om hennes arbete med unika konstkakelugnar som hon både formger och tillverkar med stor omsorg till privata bostäder och offentliga rum. Även några exempel på genomförda konstnärliga gestaltningar i större format till statlig byggnad och kommunala skolor tas upp. Hur ser uppdragen och arbetsprocesserna ut?

Annika Svensson har en examen, MFA i keramikkonst från HDK, Högskolan för konsthantverk och Design och verksam i Göteborg. Hon har utfört utsmyckningar och uppdrag åt bl.a. Statens Konstråd och Falköpings kommun, Huddinge Kommun, Västra Götalands-regionen, Sveriges riksdag och Västerås konstmuseum. Hennes kakelugnar finns bl.a. Lågenergihus Villa Äntligen, Örebro läns landsting, Fullersta gård, Huge Fastigheter, Eco-House UK, nybygge i Skottland UK, m fl.

Osa senast 1 okt.: info@konsthantverkarna.se

För mer info eller bildmaterial vänligen kontakta Hanna Grill, Intendent:

hanna.grill@konsthantverkarna.se

+46 (0)8 – 611 03 70

Maria Johansson

Foto: Sara Danielsson

Klicka på bilden för högupplöst version.

Sven Möller

Klicka på bilden för högupplöst version.

Annika Svensson

Foto: Per Metelius

Klicka på bilden för högupplöst version.